Како да ја одржувате батеријата на децата што се возат на автомобил

Квалитетот на батеријата игра важна улога во времето на користење на детскиот електричен автомобил. Овој пат би сакале да ви дадеме неколку совети за одржување на батеријата.

батерија
1.Исклучете ја батеријата пред да ја спакувате

За да ја направиме батеријата здрава и безбедност, сите автомобили со батерии се исклучуваат кога ги пакуваме во картон.

предупредување
2.Полнете го автомобилот со батерија на секои 3 недели или исклучувајте ја батеријата ако нема да ја користите долго време

Ако нема да го користите автомобилот со батерии повеќе од три недели или подолго. За да ја заштитите батеријата, можете едноставно да ја исклучите батеријата. Друг начин е целосно да се полни на секои 3 недели, дури и кога не се користи, ова ќе обезбеди ја одржувате батеријата и поздрава и поефикасна.

3. Добијте целосно полнење секој пат

За најдолго време на употреба на батеријата, погрижете се целосно да се полни пред секоја употреба.Откако ќе го примите автомобилот со батерија, проверете дали автомобилот е целосно наполнет пред неговата прва употреба. Обично потребни се 8-12 часа батеријата целосно да се наполни, можете да се повикате на прирачникот. , ова ќе ја оштети батеријата.

наплаќаат

4. Никогаш не дозволувајте батеријата да се испразни

Поголемиот дел од нашиот електричен автомобил има дисплеј за напојување, кога покажува ниска батерија, подобро е да го наполните автомобилот.

мала моќност


Време на објавување: 16-11-2022 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја